Kategorier
Blogg

Billig Strøm

Når det kommer til besparelse av strøm kan det være veldig greit å ta de grepene som er lettest først. Lette grep er ofte billige også. Strøm er en regning som du betaler for og derfor også noe som du kanskje ikke vil bruke mer penger på enn du nødvendigvis trenger. Ta derfor en titt på fakturaen fra din leverandør av strøm for å se hvor stor regningen er. Den kan være stor og den kan være liten. Er den over 300 kroner er det ofte rom for å spare penger, men selvfølgelig, dette kommer an på hvor stort hus du har, isolasjon og varmekilder. Alt er relativt når det kommer til billig strøm, men det koster penger, så dette er noe vi ikke kan holde unna.

Bruk mindre strøm

Når du bruker penger er det viktig at du bruker penger på det som du har lyst på. Her kan det være forskjellige ting som du kan bruke penger på, hvor strøm nok sikkert ikke er en av disse. Når du skal redusere din strøm regning kan det være smart å starte med å redusere strømbruken. Vi har alle forskjellige elektroniske duppeditter som trenger strøm. Reduserer du bruken av disse vil du spare penger. Her snakker vi om vaskemaskiner, oppvaskmaskiner og mindre ting som TVer og annet. Noe elektronisk utstyr bruker mindre utstyr enn annet, men det finnes få grenser på hvor du kan spare ved å bruke mindre.

Mat

Vi lager alle mat hver eneste dag. Det finnes flere smarte triks med matlaging som gjør at du sparer penger når du lager mat. Skal du for eksempel tine noe så er det en fordel å tine mat i kjøleskapet. Kjøleskapet bruker da mindre strøm på å holde seg kald fordi du bruker den kalde maten til å kjøle ned kjøleskapet. Det samme gjelder motsatt vei. Skal du putte mat som er varm i kjøleskapet for lagring er det bedre å la maten kjøle seg ned til romtemperatur på kjøkkenet for deretter å gå inn i kjøleskapet. Da sparer du strøm ved at kjøleskapet ikke trenger å kjøle den den varme maten først.

Isolering

Så langt har vi sett på flere tiltak som hjelper. Det har vært små ting som du kan gjøre og som krever at du selv gjør visse justeringer. Her snakker vi om dagligdagse ting. En annen ting som du kan gjøre er å bruke litt penger på litt større grep. Dette kan være grep som for eksempel hjelper deg med å bytte til mer moderne strømbesparing. Det første du kan gjøre er å bruke mer moderne ovner. Fyrer du med strøm så kan du gjøre dette med ovner som er nyere. Da bruker de mindre strøm. Mange har også vedovn. Fyrer du med ved så kommer du billigere ut av det. Ved koster mindre og du kan virkelig varme opp et hus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *