Uutforsket

Nyheter

Søkemotoroptimalisering

Posted on July 14, 2019  in Uncategorized

Dette lange ordet, blir som oftest forkortet og omtalt som SEO. Og hva betyr så søkemotoroptimalisering?  Her skal vi prøve å forklare akkurat det.

Nettsidetrafikk

Først lages det en nettside, som lanseres på nettet. Den naturlige følgen av dette er at nettsidens eier ønsker seg mye trafikk på siden. Altså, så mange besøkende som mulig. Denne trafikken kommer enten fra folk som kjenner til nettsiden og derfor går direkte inn på den eller ved at folk søker etter et tema og finner frem til siden på den måten.

En nettside er ikke enkel å finne uten en søkemotor.  For at en søkemotor skal finne nettsiden den ser etter, må nettsiden være bygd på en slik måte, at en søkemotor kan finne den. Dette kan gjøres på flere ulike måter. Det vanligste er ved bruk av såkalte «keywords» eller nøkkelord, som det heter på godt norsk.

Søkemotorens historie

Søkemotorer er en relativt ny oppfinnelse. De første er fra begynnelsen av 90-tallet.  Her var det søkemotorer som traff på enkeltord. I dag er det en del mer komplisert og derfor er en nødt til å optimalisere nettsiden sin, slik at søkemotorene kan finne den. Andre forhold som hører til søkemotoroptimalisering, er forhold som er utenfor ens egen nettside. Dette kan være andre nettsider, som har lenker til din nettside eller såkalte lenkefarmer. Dersom du er registrert på sider som gulesider.no eller 1881.no, da vil lenken til nettsiden din, være samlet opp i en lenkefarm sammen med tusenvis av andre lenker. En søkemotor henter og samler informasjon fra slike sider.

Søkeordsanalyse for flere treff

Dersom et firma skal lage en spesialkampanje, er det viktig å vite hvordan en treffer best mulig og får kundene inn på nettsiden sin. Dette gjøres ved å lage en søkeordsanalyse. Ved hjelp av en søkeordsanalyse finner en ut hva folk leter etter og hvilke ord eller setninger det søkes mest på. Det er også mulig å finne ut av søketall tilpasset den bransjen du er i. Ikke minst får en på denne måten kunnskap om hvilke ord markedet i praksis bruker, for å beskrive ulike produkter og tjenester.
Analysen kan brukes til å legge inn disse søkeordene på nettsiden sin og så knytte det opp til den spesielle kampanjen. Dette er med på å gi flere treff og mer trafikk inn på siden.

Konkrete tips

For mange kan dette virke omfattende. Da kan det være godt å vite at det finnes digitale byråer som jobber med akkurat dette. Driver du din egen blogg er det nok mest lønnsomt å gjøre dette selv. Her kommer noen tips:

Husk å få med nøkkelord i overskriften.
Tittelen eller overskriften bør helst ikke mer enn 40 – 50 tegn.
Skriv nøkkelordet så tidlig som mulig i første avsnitt og gjenta det jevnlig. Prøv også å få nøkkelordene med i undertitlene.
Skriv passe langt, helst ikke mindre enn 300 ord.

SEO er en hel liten vitenskap og det finnes mye informasjon om emnet. Ikke la det avskrekket deg, med litt basiskunnskap er det lettere enn du tror.

0 thoughts on “Søkemotoroptimalisering”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *