Uutforsket

Nyheter

Month: July 2019

Forbrukslån

Posted on July 14, 2019  in Uncategorized

Forbrukslån er et lån med få betingelser og det er relativt lett å få godkjent en lånesøknad om forbrukslån. Man vil ikke trenger å ta sikkerhet i for eksempel et hus eller en eiendom, noe man kanskje må når man skal ta opp andre typer lån. Man vil kunne ta opp et forbrukslån uten sikkerhet og med en frihet til å bruke det på akkurat det man vil. Man kan bruke det på å pusse opp huset, kjøpe ulike gjenstander man ønsker seg eller dra på ferie. Hvis man tar opp et lån for å dra på ferie, trenger det nødvendigvis ikke å koste så mye ekstra om man ser på de ulike faktorene. Bruker man litt tid på å finne et lån med en lav effektiv rente, har man mulighet til å låne penger uten at det kommer til å bli veldig høye ekstra kostnader.

Dette kan gjøres fordi man ønsker å betale for ferien før feriepengene blir utbetalt, slik at man kan betale en ferie i god tid i forveien. Man vet at om man er tidlig ute med å bestille ferie, vil man kunne spare mye penger om man sammenligner med de prisene som vil være bare noen uker før man faktisk skal dra. Skal man feriere i sommerferien, vet man også at prisene stiger ekstra mye, siden de fleste har ferie i fellesferien.

[Top]

Month: July 2019

Søkemotoroptimalisering

Posted on July 14, 2019  in Uncategorized

Dette lange ordet, blir som oftest forkortet og omtalt som SEO. Og hva betyr så søkemotoroptimalisering?  Her skal vi prøve å forklare akkurat det.

Nettsidetrafikk

Først lages det en nettside, som lanseres på nettet. Den naturlige følgen av dette er at nettsidens eier ønsker seg mye trafikk på siden. Altså, så mange besøkende som mulig. Denne trafikken kommer enten fra folk som kjenner til nettsiden og derfor går direkte inn på den eller ved at folk søker etter et tema og finner frem til siden på den måten.

En nettside er ikke enkel å finne uten en søkemotor.  For at en søkemotor skal finne nettsiden den ser etter, må nettsiden være bygd på en slik måte, at en søkemotor kan finne den. Dette kan gjøres på flere ulike måter. Det vanligste er ved bruk av såkalte «keywords» eller nøkkelord, som det heter på godt norsk.

Søkemotorens historie

Søkemotorer er en relativt ny oppfinnelse. De første er fra begynnelsen av 90-tallet.  Her var det søkemotorer som traff på enkeltord. I dag er det en del mer komplisert og derfor er en nødt til å optimalisere nettsiden sin, slik at søkemotorene kan finne den. Andre forhold som hører til søkemotoroptimalisering, er forhold som er utenfor ens egen nettside. Dette kan være andre nettsider, som har lenker til din nettside eller såkalte lenkefarmer. Dersom du er registrert på sider som gulesider.no eller 1881.no, da vil lenken til nettsiden din, være samlet opp i en lenkefarm sammen med tusenvis av andre lenker. En søkemotor henter og samler informasjon fra slike sider.

Søkeordsanalyse for flere treff

Dersom et firma skal lage en spesialkampanje, er det viktig å vite hvordan en treffer best mulig og får kundene inn på nettsiden sin. Dette gjøres ved å lage en søkeordsanalyse. Ved hjelp av en søkeordsanalyse finner en ut hva folk leter etter og hvilke ord eller setninger det søkes mest på. Det er også mulig å finne ut av søketall tilpasset den bransjen du er i. Ikke minst får en på denne måten kunnskap om hvilke ord markedet i praksis bruker, for å beskrive ulike produkter og tjenester.
Analysen kan brukes til å legge inn disse søkeordene på nettsiden sin og så knytte det opp til den spesielle kampanjen. Dette er med på å gi flere treff og mer trafikk inn på siden.

Konkrete tips

For mange kan dette virke omfattende. Da kan det være godt å vite at det finnes digitale byråer som jobber med akkurat dette. Driver du din egen blogg er det nok mest lønnsomt å gjøre dette selv. Her kommer noen tips:

Husk å få med nøkkelord i overskriften.
Tittelen eller overskriften bør helst ikke mer enn 40 – 50 tegn.
Skriv nøkkelordet så tidlig som mulig i første avsnitt og gjenta det jevnlig. Prøv også å få nøkkelordene med i undertitlene.
Skriv passe langt, helst ikke mindre enn 300 ord.

SEO er en hel liten vitenskap og det finnes mye informasjon om emnet. Ikke la det avskrekket deg, med litt basiskunnskap er det lettere enn du tror.

[Top]

Month: July 2019

Litt om forbrukslån

Posted on July 14, 2019  in Uncategorized

Risiko for banken gir høyere rente

Når det gjelder forbrukslånet så er det banken som sitter med hele risikoen. Klarer du likevel ikke å betale lånet tilbake som avtalt, så har de ikke noe pant som kan brukes for å få pengene tilbake. Nettopp den manglende sikkerhet gjør at banken vurdere forbrukslån som en høyere risiko og derfor er også renten en del høyere enn andre lån. Lånet er en risiko og da vil bankene regne inn denne risikoen i sine kalkyler og du må så betale for dette. Dette er en av grunnene til at renten på et boliglån kan være på 4 %, mens renten på et forbrukslån ofte er på 13 % eller høyere, i motsetning til billån som kan ha rente så lavt som 3% Men selv om renten er høyere, så er fordelen at lånet kan brukes som finansiering av det meste. Ønsker du å bytte ut de slitte møblene på hytta, pusse opp badet eller er det på tide med et nytt tak til boligen, så kan slike planer gjennomføres med et forbrukslån.

Finn riktig lån

Det er ikke noe problem å finne banker og finansieringsselskaper som tilbyr forbrukslån. Men noe av utfordringen kan være å finne det riktige lånet, slik at det ikke blir dyrere enn nødvendig. Derfor er det viktig å søke hos flere banker før du bestemmer deg eller bruke en låneformidler. Uansett hva du velger som løsning, så bør du ha flere tilbud du kan velge blant slik at du kan finne det lånet som passer best for deg. En ting er hvor mye du kan låne hos de enkelte bankene, men de fleste tilbyr lån på opp mot en halv million kroner. Nedbetalingstiden er også den samme hos mange långivere, med 15 år som den maksimale nedbetalingstid. Men renten kan det være stor forskjell på. Mange banker vil lokke med lave renter ned mot 7 %, men det er viktig å huske på at det er langt fra sikkert at du får tilbud om en slik rente. Gjennomsnittsrenten på et forbrukslån ligger nemlig på mellom 13–16 % effektiv rente. Skal du ha mulighet for å motta et tilbud om lån med en lav rente, så må du ha en solid økonomi. Når du sender inn en søknad om lån, så vil denne gå gjennom en kredittvurdering og det er resultatet av denne som avgjør hvor mye du eventuelt får låne samt til hvilken rente. Har du en høy inntekt og lite eller ingen gjeld, så vil du sikkert motta et lånetilbud med en lav rente. Men har du en normal inntekt, noe gjeld fra før av og søker alene, så må du forvente å betale en rente på rundt 14-15 %.

Hvordan skal jeg gå frem?

Selve søknadsprosessen er relativ enkel. Du finner frem til den eller de banker du vil søke hos og fyller ut søknadsskjemaet på nettsiden deres. Her har de fleste også en kalkulator, slik at du kan få en ide om hvor mye et lån vil koste deg hver måned. Men husk på at dette kun er en veiledning da renten du må betale ikke bestemmes før din søknad har vært gjennom en kredittvurdering og har blitt godkjent. Etter du har sendt inn din søknad vil det ikke gå lenge før du mottar et svar. Blir lånet innvilget vil du motta et tilbud om lån på e-post. Etter hvert som du mottar flere tilbud kan du sammenligne disse og se hvilket lån som er det rimeligste. Du kan så velge det tilbudet du ønsker å akseptere og signere på lånedokumentene med din BankID. På den måten er banken sikker på at du er rett person som godkjenner lånet og du er samtidig sikker på at andre ikke kan ta opp lån i ditt navn. Så snart alt har
blitt godkjent og du evt. har sendt inn dokumentasjon på inntekten din, da kan lånet utbetales i løpet av et par dager.

[Top]